שני האחים אלפונס ויעקב אברהם לניאדו, שעל שמם קרוי בית חולים לניאדו, נולדו בעיר חלב שבסוריה. בשלב כלשהו בחייהם הם עברו להתגורר בשוויצריה, משם ניהלו את הבנק המשפחתי. בצוואותיהם הם הדגישו שכל עיזבונם ישמש בצורה בלעדית להקמת בית חולים בישראל, שייקרא "לניאדו". וכך בא המימון הראשון להקמת בית החולים מתרומת האחים. שאר הכסף הנחוץ גויס על ידי תרומות שנאספו על ידי האדמו"ר.
בית חולים לניאדו נוסד בשנת 1976 על ידי האדמו"ר מקלויזנבורג - הרב יקותיאל יהודה הלברשטם ז"ל, אשר איבד בשואה בין יתר בני משפחה גם את אשתו ואת אחד עשר ילדיו. הוא נותר ערירי והשתדל להתמודד עם הסבל הבלתי נתפס של אותה תקופה. קיימים הרבה סיפורים מדהימים על קורות הרבי בשואה.
"אני זוכר שירו בידי", מספר האדמו"ר מקלויזנבורג,"פחדתי ללכת למרפאה של הנאצים אף על פי שהיו שם רופאים. ידעתי שאם אכנס, לא אצא משם חי לעולם. כשירו בי ונפצעתי, מה עשיתי? על אף שפחדתי מהנאצים ניגשתי לעץ, קטפתי עלה והידקתי אותו אל הפצע כדי לעצור את הדם. אחר כך קטפתי ענף דק וקשרתי אותו מסביב לפצע, כדי שהעלה יישאר במקומו. בעזרת השם הבראתי תוך שלושה ימים. זה היה הרגע שבו נשבעתי שאם ה' ייתן לי חיים ואני אבריא (נראיתי אז כמו שלד), ואני אצא מכאן מהרשעים הללו, אזי אבנה בית חולים שיהיה מושתת על צוות מאמין שיודע שריפוי חולה היא המצווה הגדולה ביותר בתורה."
בית החולים לניאדו הוא תאגיד ציבורי ללא כוונות רווח, שבראשו ניצב וועד נאמנים עולמי. הוא מבוסס בכל פרט ופרט על דרישות ההלכה. בית חולים לניאדו אינו שובת לעולם ומטפל בכל אדם באשר הוא, ללא הבדל דת גזע ולאום.
בבית חולים לניאדו כ-33 מחלקות אשפוז ובהן כ- 400 מיטות, 4 יחידות רפואיות, מכונים, מעבדות ומחלקות מנהל ומשק. לצד המרכז הרפואי פועלות גם מרפאות חוץ המשרתות את תושבי הסביבה וביניהן מרפאות לגניקולוגיה, ילדים, אורטופדיה, כירורגיה, נוירולוגיה, עיניים, אף אוזן גרון, קרדיולוגיה ועוד.
בית החולים לניאדו קולט מידי שנה מעל 100,000 מטופלים. זהו בית החולים היחיד המצוי במרכז נתניה והוא משרת אוכלוסייה שמונה כ-250,000 נפש.
בשעת פתיחתו ב-1976 שימש המרכז הרפואי כבית יולדות. אולם בזו אחר זו התווספו מחלקות שונות: מחלקה פנימית, עיניים, ילדים, כירורגית, אף אוזן גרון, טיפול נמרץ, גניקולוגיה, דיאליזה, המטולוגיה, גסטרו, אונקולוגיה, יחידת צנתור, אורטופדיה ועוד.
הקמת המרכז הרפואי מומנה בעיקר על ידי תרומות של נדבנים שתרמו כסף לבנייה, לציוד, לרכישת מכשירים ולתקציבים הגדולים שדרושים להפעלתו השוטפת. כדי להבטיח תזרים מזומנים קבוע הוקמו ברחבי העולם אגודות ידידים, ובראשן "ועד הנאמנים הבינלאומי".
המרכז הרפואי מיישם שיטות חדשניות ביותר: המכשור, הכלים, בקיעות הסגל ומיומנותו הוציאו למרכז הרפואי שם, והוא נחשב לאחד המרכזים הרפואיים המובילים בישראל.
את החזון להקמת בית חולים אפשר למצוא בדברי היסוד של הרבי מצאנז זצ"ל, שאמר: "לשקוד בכל האפשרות להקל כאבם וסבלם של החולים. לשפר את מצב רוחם ונפשם". בית חולים לניאדו חרט על דיגלו את השקפת האדמו"ר זצוק"ל: "בית חולים יגיש עזרה לכל אדם ותהא זו עזרה שבאה מן הלב, לא עזרה טכנית גרידא. בבית החולים יעבדו במקצועיות בלי לשכוח את הפן החשוב ביותר של: החסד, היחס החם, האכפתיות והאמפתיה לחולה."
|